הדגם החדש של Anthropic, רובוטים משתלטים וגוגל מובילה בתחום הבינה המלאכותית

BlogNavon

בואו ניגש ישר לעניין. חברת Anthropic הציגה שתי גרסאות חדשות למודלים שלה, ויש בשורה למעריצים: קלוד אופוס (Claude Opus), הדגם האהוב שייצורו הופסק זמנית, צפוי לחזור לשוק בקרוב. לפי דיווחים של משתמשים, הדגם הזה יהיה ייחודי ביכולת שלו לעבור בצורה חלקה בין מצבי חשיבה שונים.

כרגע, רוב המודלים עובדים בשיטה די סטנדרטית – כמו סדרת GPT, שפשוט "זורקים" את התשובה הראשונה שעולה להם לראש. יש גם מודלים ש"חושבים" יותר לעומק לפני שהם מגיבים. אבל נראה שאנחנו עומדים להיכנס לעידן חדש, שהוא שילוב של שתי הגישות האלה. זה בדיוק מה ש-Anthropic מנסים לבנות. המודלים שלהם יוכלו להשתמש בכלים חיצוניים, באפליקציות ובבסיסי נתונים. אם מודל "נתקע", הוא יוכל לחזור אחורה, לבדוק מה השתבש ולתקן את עצמו. זו גישה חדשה שלא ראיתי עדיין, ואני חושב שהיא יכולה להיות מאוד יעילה. תחשבו על איך שאנחנו פותרים בעיות עם מודלים היום: אנחנו מדברים עם המודל, הוא חושב, נותן פלט, ואז אנחנו נותנים לו עוד קלט, והוא מתחיל לחשוב שוב. הגישה הזו יכולה לפתוח דלת ליכולות חדשות, ואולי אפילו לתת לנו הצצה לאיך מודלים יכולים לעבוד לאורך זמן ממושך יותר – דבר שיכול להיות קריטי במיוחד למשימות ארוכות טווח.

המהנדס הראשי של Anthropic, בוריס שרני, טוען ש-80-90% מהקוד שהם משתמשים בו נכתב על ידי קלוד. זה אחוז גבוה מאוד, במיוחד בהשוואה לחברות כמו גוגל ומיקרוסופט שמדווחות על נתונים נמוכים בהרבה (20-30%). זה יכול לנבוע ממודל קידוד יוצא דופן או פשוט משימוש יעיל יותר בו. עם זאת, חשוב לציין שגם קוד שנכתב על ידי קלוד עובר ביקורת של אנשים. לפעמים, עדיין עדיף לכתוב קוד מסוים "ביד", במיוחד כשמדובר במודלי נתונים מורכבים.

פריצת דרך בתחום הרובוטיקה

חברת Foundation Robotics עשתה פריצת דרך משמעותית בתחום הרובוטיקה, ורבים משווים את זה למה ש-ChatGPT עשה לתחום השפה. אחד האתגרים הגדולים ברובוטיקה תמיד היה היכולת של רובוטים להבין את הסביבה שלהם ולבצע משימות חדשות שהם לא הוכשרו עליהן מראש. הפיתוח החדש הזה פותר את הבעיות האלה, ומקרב אותנו לעידן של רובוטים דמויי אדם שיכולים לבצע מגוון רחב של עבודות ומשימות. ההתקדמות הזו יכולה להוביל לשינויים משמעותיים בכלכלה העולמית, עם כוח עבודה חדש שפועל 24/7.

חברת Persona AI עובדת על פלטפורמת עבודה לתעשיות מיומנות ותובעניות, כמו מספנות ואתרי בנייה. הם מפתחים רובוטים דמויי אדם מודולריים שאפשר להתאים למשימות ספציפיות, כמו ריתוך והרכבה. החזון הזה, שהוצג לנו כל כך הרבה פעמים בסרטים, הולך ומתקרב למציאות.

הסכנות של זיופים קוליים באמצעות AI

ה-FBI הזהיר מפני שימוש בהודעות קוליות מזויפות שנוצרו באמצעות AI, שמתחזות לבכירי ממשל אמריקאים. זיופים כאלה יכולים לשמש כדי להשיג מידע רגיש או לגרום לנזק. ככל שה-AI משתפר ביכולת שלו לחקות קולות ופרצופים, חשוב יותר ויותר להיות זהירים ולבדוק טוב טוב את הזהות של האנשים שאנחנו מתקשרים איתם – גם אם הם נראים או נשמעים מוכרים. ההונאות האלה רק ילכו וישתפרו, ולכן אנחנו צריכים להיות ערניים במיוחד.

חברת Meta הציגה ארבעה מוצרים חדשים בתחום הבינה המלאכותית, שמתמקדים בין היתר במידול מולקולרי וגילוי חומרים חדשים. במקביל, גוגל עובדת בשקט על מערכת AI שאמורה לשנות את חוויית הקניות אונליין. המערכת הזו יכולה ליצור חוויית קנייה תלת-ממדית סוחפת מצילום של שלושה תמונות רגילות של מוצר. היא משתמשת במודל וידאו כדי ליצור סרטוני 360 מציאותיים במיוחד של המוצר, שמאפשרים ללקוחות להבין איך האור משתקף מהחומרים ואיך הצללים זזים.

גוגל ממשיכה להוביל את תחום הבינה המלאכותית

גוגל ממשיכה להרשים עם החידושים שלה בתחום הבינה המלאכותית. הם הציגו את Gemini 2.5 Pro Preview IO Edition, מודל מתקדם אפילו יותר מ-Claude 3.7 Sonnet במשימות קידוד. גוגל עובדת גם על מודלים חדשים כמו VO 3.0 ו-Imagin 4.0. המערכת Alpha Evolve של גוגל מסוגלת לשפר את עצמה באופן אוטומטי, והצליחה להאיץ את האימונים של Gemini ב-1%. בנוסף, גוגל בוחנת סוכן AI לפיתוח תוכנה שיכול לעזור למהנדסי תוכנה בכל שלבי התהליך, מזיהוי באגים ועד לתיעוד קוד. מערכת זו תעזור לצוותי פיתוח לפתח שרתי MCP מותאמים אישית לסוכני AI. גם OpenAI עובדת על סוכן תוכנה דומה.

אמד מוסטק, מנכ"ל Stability AI לשעבר, יצר מודל רפואי בשם medical 8b שעולה על ChatGPT ופועל על כל מחשב נייד. המודל אומן על יותר מחצי מיליון דוגמאות ונועד לספק ניתוח רפואי מהימן. הוא עדיין לא מאושר לשימוש קליני, אבל הוא כבר עולה על כמה מודלים אחרים במבחני ביצועים. זה מראה שאנחנו בכיוון הנכון ליצירת מהפכת No-Code עם AI Co-Pilot.

GPT-5 נמצא בפיתוח, והאתגר הוא למצוא את האיזון הנכון בין יכולות ניתוח לבין שיחה טבעית. ג'ף דין, המדען הראשי של גוגל, צופה שבתוך שנה יהיו לנו מערכות AI שיפעלו ברמה של מהנדסים זוטרים. אפשר יהיה להשתמש במערכות האלה לבניית הדור הבא של סוכני AI: הכירו את פרוטוקול הקשר המודל (MCP). משחקים שנוצרו באמצעות AI הופכים למרובי משתתפים, וזה פותח אפשרויות חדשות לפיתוח משחקים. מייקרוסופט הציגה מודל הערכה חדש בשם ADLE, שמספק ניתוח מפורט יותר של יכולות AI. אילון מאסק וג'נסן הואנג מאמינים שאנחנו צועדים לעבר עתיד שונה לחלוטין, שבו הבינה המלאכותית והרובוטיקה ישנו את כל התעשיות. ניתן יהיה לחשב בזמן שינה: המהפכה בייעול מודלי שפה גדולים (LLMs).

לסיכום, עולם הבינה המלאכותית ממשיך להתפתח בקצב מסחרר. ההתקדמות המשמעותית בתחום הרובוטיקה, השיפורים במודלים של שפה והופעתן של טכנולוגיות חדשות כמו זיופים קוליים באמצעות AI, מעצבים את העתיד שלנו. חברות כמו Anthropic, גוגל ו-Meta מובילות את הדרך, והחידושים שלהן מבטיחים לשנות את חיינו בדרכים רבות. חשוב לעקוב אחר ההתפתחויות האלה ולהיות מודעים הן להזדמנויות והן לסכנות הטמונות בהן. כדאי גם להיות מודעים לכך שאפשר להתמודד עם בעיית אובדן ההקשר (Lost Context) במערכות RAG בעזרת שתי טכניקות מתקדמות.

האם AI קוד פתוח ינצח במרוץ נגד קוד סגור? רק הזמן יגיד.

תגובות

יש להתחבר כדי להגיב

טוען תגובות...