בעולם שבו מודלים של AI חדשים יוצאים לשוק מדי שבוע, בחירת המודל הנכון למשימת תכנות ספציפית יכולה להיות משימה מבלבלת. אפילו אנשים שמקדישים זמן רב למחקר בתחום עלולים למצוא את עצמם מוצפים ממגוון האפשרויות. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא תפריט הבחירה של מודלים שניתן למצוא בפלטפורמות כמו ChatGPT, Claude ו-Gemini. התפריט הזה עלול להרתיע משתמשים רבים מלהשתמש בכלי AI בצורה יעילה.
כדי להתמודד עם האתגר הזה, אני משתמש במסגרת פשוטה שמחלקת את המודלים לשתי קטגוריות עיקריות: תכנון וביצוע. המסגרת מאפשרת לי לבחור את המודל המתאים ביותר לכל משימת תכנות.
תכנון מול ביצוע
מודלים בקטגוריית התכנון הם המודלים החכמים יותר, המשמשים לניתוח ולתכנון הפתרון הנדרש. לאחר שהתוכנית מוגדרת ומפורטת על ידי המודלים האלה, הם מעבירים את המסמכים למודלים בקטגוריית הביצוע.
מודלים בקטגוריית הביצוע צריכים להיות טובים בשני דברים: הפעלת כלים בצורה יעילה וביצוע הוראות בצורה מדויקת.
מודלים מומלצים לתכנון
המודלים שאני משתמש בהם כיום לתכנון עשויים להשתנות בעתיד, אך נכון לעכשיו אני משתמש ב-Gemini 2.5 Pro בתדירות הגבוהה ביותר. הסיבה לכך היא שאורך הפלט שלו גדול יותר, מה שאומר שהוא יכול לספק תוכן מפורט ומקיף יותר. בנוסף, אני משתמש גם ב-GPT o3 למטרות מחקר ותכנון אסטרטגי שאינו קשור לקוד. מודל נוסף הוא GPT o4 mini high, שהוא מודל חכם ומהיר, שימושי במיוחד לרעיונות.
מודלים מומלצים לביצוע
בצד הביצוע, חשוב לבחור מודלים שיודעים להשתמש בכלים ולעקוב אחר הוראות. לתכנות ספציפית, אני משתמש בעיקר ב-GPT4.1, מכיוון שהוא חזק בהפעלת כלים ובביצוע הוראות. מודל נוסף הואClaude Sonnet 3.5, שטוב גם הוא בהפעלת כלים ובהוראות. לעתים רחוקות אני משתמש ב-3.7 thinking, בעיקר לתיקון באגים מורכבים, כי הוא עלול להיות דעתן מדי וללכת לאיבוד.
דוגמאות ליישום המסגרת
כדי להדגים איך אני מיישם את המסגרת הזו, אתן מספר דוגמאות:
דוגמה קטנה: עזרה ללקוח ליצור ויזואליזציות נתונים למצגת. השתמשנו ב-o3 כדי לקבל ייעוץ לגבי סוגי הויזואליזציות המתאימות ביותר, ולאחר מכן השתמשנו ב-cursor עם 3.7 thinking כדי לבצע עריכות קטנות בקוד.
דוגמה בינונית: יצירת תוסף לדפדפן Chrome. לאחר שה-UI התברר כמכוער, השתמשתי ב-Gemini 2.5 Pro כדי למצוא את הסיבה לכך שה-UI לא מתרנדר כמו שצריך, ולאחר מכן השתמשתי ב-GPT4.1 כדי ליישם את התיקונים.
דוגמה גדולה: בניית אפליקציה מורכבת מאפס. בתהליך זה, אני משתמש בסדרה של מסמכים כדי להנחות את מודל ה-AI, החל ממפרט ועד לתוכנית אב ורשימת מטלות. מודלים כמו 4.1 ו-3.5 מצטיינים במעקב אחר הוראות ובהפעלת כלים בצורה יעילה.
סיכום
בעולם ה-AI, שבו הטכנולוגיות מתקדמות במהירות, חשוב להיות פרקטיים וללכלך את הידיים. תיאוריה ומדדים יכולים לשמש כמדריכים, אבל הדרך הטובה ביותר ליישם מודלים של AI בצורה אופטימלית היא להתנסות ולחקור אותם באופן פעיל.
תגובות
יש להתחבר כדי להגיב
מערכת התגובות מאתחלת, אנא המתן...
בודק חיבור לשרת...