סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, השתתף בכנס AI Ascent של SEOIA, קרן הון סיכון ידועה מעמק הסיליקון, ודיבר על קידוד בעזרת AI, סוכנים ועל מה צריכים צעירים להתמקד בו בעולם שבו AI משתלט על הכל. בפוסט זה, נצלול לתוך עיקרי דבריו של אלטמן וננתח את התובנות שלו לגבי עתיד הבינה המלאכותית.
החזון של OpenAI: מערכת ההפעלה של העתיד
אלטמן רואה ב-OpenAI את "מערכת ההפעלה" של עתיד המחשוב. הוא מדמיין ש-OpenAI תהיה זמינה בפלטפורמות רבות ושונות, אך גם תהווה את מנוי ה-AI המרכזי של המשתמשים. זהו חזון שאפתני, אך הוא גם מעורר שאלות לגבי התחרות והחדשנות בתחום.
אחד הנושאים החוזרים בדבריו של אלטמן הוא "סיכון פלטפורמה". אם OpenAI תהפוך למערכת ההפעלה הדומיננטית, כיצד יזמים יוכלו לבנות דברים חדשים בתחום ה-AI מבלי להידרס על ידה? אלטמן מודה ש-OpenAI עדיין לא פיתחה API או SDK שמאפשרים בנייה נוחה על גבי הפלטפורמה שלה, אך הוא מבטיח שהם יעשו זאת בעתיד. הוא מקווה שהדבר יאפשר יצירת עושר עצום ויאפשר לאנשים אחרים לבנות על גבי OpenAI.
איך חברות גדולות טועות בשימוש ב-AI?
אלטמן טוען שחברות גדולות רבות טועות בגישה שלהן ל-AI. הן מנסות להשתמש ב-AI כדי לבצע אוטומציה של דברים שהן כבר עושות, במקום לחשוב על מה הן יכולות לעשות שלא היו יכולות לעשות קודם לכן. הוא טוען שחברות צריכות לחשוב על פרויקטים, משימות ויוזמות שהיו נראים בלתי אפשריים בעבר, אך כעת ניתן לבצע אותם בזכות AI. אלטמן מדגיש את הצורך בחשיבה יצירתית וחדשנית ולא רק בניסיון לשפר את הקיים. בנוסף, ארגונים גדולים נוטים להיות תקועים בדרכים שלהם, ומתקשים להסתגל לשינויים המהירים בתחום ה-AI. אלטמן מציין שגוגל מצליחה להשתנות בקצב מהיר יותר ממה שהוא ציפה, אך חברות רבות אחרות עדיין מתמודדות עם הדילמה הזו.
ההבדל בין צעירים למבוגרים בשימוש ב-AI
אלטמן מציין הבדל משמעותי בין האופן שבו צעירים משתמשים ב-AI לבין האופן שבו מבוגרים משתמשים בו. הוא טוען שצעירים רבים משתמשים ב-ChatGPT כמערכת הפעלה, ומחברים אותה לקבצים רבים ושונים. הם משתמשים בה כדי לקבל החלטות חשובות בחיים, ומתייחסים אליה כאל יועץ אישי. אלטמן מודה שהוא עצמו משתמש ב-ChatGPT כדי לחשוב על החלטות קשות, אך הוא מציע שאנשים מבוגרים יותר משתמשים ב-ChatGPT כתחליף לגוגל. הוא קורא לאנשים להשתמש ב-AI בצורה יצירתית יותר, ולתת לה יותר מידע על חייהם כדי שהיא תוכל להשתמש בזיכרון שלה בצורה יעילה יותר.
החשיבות של קול כממשק משתמש
אלטמן רואה בקול שכבת אינטראקציה חשובה עבור AI. הוא מודה ש-OpenAI עדיין לא הצליחה ליצור מוצר קולי טוב מספיק, אך הוא בטוח שהם יצליחו לעשות זאת בעתיד. הוא מאמין שאנשים רבים ירצו להשתמש באינטראקציה קולית הרבה יותר, ושהיא תאפשר יצירת סוג חדש של מכשירים. אלטמן מזכיר את השמועות על שיתוף הפעולה שלו עם ג'וני אייב, המעצב המבריק של אפל, ליצירת מכשיר מבוסס AI. הוא רואה בשילוב של קול וממשק משתמש גרפי (GUI) פוטנציאל עצום.
קוד כמרכיב מרכזי בעתיד של OpenAI
אלטמן רואה בקוד מרכיב מרכזי בעתיד של OpenAI. הוא רוצה ש-ChatGPT תוכל להחזיר תוכניות שלמות בתגובה לשאלות, ושתוכל ליצור קוד מותאם אישית לכל תגובה. הוא מאמין שיכולת כתיבת הקוד תהיה מרכזית לאופן שבו סוכנים יוכלו ליצור אינטראקציה עם העולם, להשתמש בדפדפן ובמחשב של המשתמש. אלטמן רואה בקוד את השפה של הסוכנים, והוא מאמין שסוכנים יוכלו ליצור יישומים אינטראקטיביים בזמן אמת. זה מעלה שאלות לגבי עתיד יישומי ה-SaaS המסורתיים, ואם לסוכנים יהיה צורך בהם.
היכן טמונה יצירת הערך בשנה הקרובה?
אלטמן מציין שלושה תחומים עיקריים שבהם תיווצר ערך בשנה הקרובה: בניית תשתית נוספת, מודלים חכמים יותר ובניית הפיגומים לשילוב AI בחברה. הוא רואה בפיגומים את "מרוץ הזהב" הנוכחי, כולל ניהול זיכרון, אבטחה, מסגרות סוכנים ושימוש בכלים. הוא צופה ששנת 2025 תהיה שנה של סוכנים שעושים עבודה, במיוחד בתחום הקידוד. הוא צופה שבשנת 2026 AI יגלה דברים חדשים ויסייע לבני אדם לבצע תגליות מדעיות גדולות. בשנת 2027, הוא צופה שהאינטליגנציה תתגלם בצורה של רובוטים בעלי ערך כלכלי משמעותי.
לסיכום, סם אלטמן מציג חזון שאפתני לעתיד הבינה המלאכותית, עם דגש על סוכנים, קוד ויכולות חדשות. הוא קורא ליזמים לחשוב בצורה יצירתית וחדשנית, ולנצל את הפוטנציאל העצום של AI כדי ליצור דברים חדשים שלא היו אפשריים בעבר. למדריך נוסף, ראו בינה מלאכותית זה לא רק צ'אט.
הבנת ה-API היא קריטית בעידן זה, למדו עוד ב-המדריך המקיף למתחילים ושילובם באוטומציות עם n8n.
אל תשכחו לבדוק את המודלים החדשים של OpenAI כדי להישאר מעודכנים.
למידע נוסף על סוכני AI, ראו הדור הבא של סוכני AI.
רוצים להשתמש ב-AI ליצירת פוסטים מיוטיוב? הנה מדריך לאוטומציה חכמה עם AI.
גלו איך Augment Code יכולה לעזור לכם בקידוד בעזרת AI.
אחת הבעיות המרכזיות בשימוש במודלים גדולים היא אובדן הקשר. למדו איך להתמודד עם זה ב-התמודדות עם בעיית אובדן ההקשר (Lost Context) במערכות RAG.
עוד על עתיד ה-AI ב-מפת הדרכים לעתיד הבינה המלאכותית.
למדו על האפשרויות החדשות ב-עיצוב חדשני ב-AI Studio של גוגל.
תגובות
יש להתחבר כדי להגיב
טוען תגובות...